Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Avgångsstudent Oskar Hult tilldelas Fredrik Roos Stipendium 2017

Kungl. Konsthögskolan gratulerar Oskar Hult till det fina stipendiet. Oskar och de två andra stipendiaterna ställer ut på Moderna Museet i Malmö den 28 mars till 16 april. Utdelningen sker kvällen den 28 mars i Malmö.

Det är sjätte gången som stipendiet delas ut på Moderna Museet i Malmö och det räknas som ett av Sveriges största konststipendier. Det är tre mottagare av prissumman 600 000 kr: Oskar Hult, Jonas Silfversten Bergman och Josefin Östberg Olsson.

Nomineringen för Oskar Hult löd: ”för ett måleri som på ett mycket känsligt sätt låter material och fragment från en värld utanför konsten ingå i nya sammanhang i en icke-hierarkisk ordning. Bilderna blir till minneskapslar som bjuder betraktaren till att sjunka in och fokusera blicken”.

Urvalsprocessen går till så att Sveriges fem konsthögskolor nominerar två avgångselever vardera, därefter sker ett slutligt urval av en jury. Juryn har bestått av Fredrik Roos Stiftelse samt Daniel Birnbaum, Ann-Sofi Noring och Iris Müller-Westermann från Moderna Museet.

Läs mer om Fredrik Roos stiftelse

Läs mer om stipendieutdelningen