Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Kungl. Konsthögskolan söker Studentombudsman

 

 
Kungl. Konsthögskolan är nu i en uppstartsfas där vi vill arbeta för att utveckla och förbättra studenternas arbetsmiljö samt medinflytande.
Vi söker därför en studentombudsman som ska arbeta för att förbättra studenternas arbetsmiljö.
Detta arbete innebär bland annat att ansvara för studentenkät vad gäller arbetsmiljöfrågorna, utveckla ett systematiskt arbetsmiljöarbete, bistå enskilda studenter med råd och stöd i synpunkts – och klagomålsärenden. Initiera och utföra aktiviteter för studenter i syfte att förbättra deras arbetsmiljö. Studentombudsmannen ska också vara suppleant i arbetsmiljöråd samt rådet för lika villkor samt ha ett nära samarbete med studentkåren.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant utbildning och kunskap om arbetsmiljölagen. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta i högskolemiljö samt haft studentnära kontakt.
Meriterande är tidigare arbete med mångfald och arbetsmiljöarbete samt kårarbete.
Du har en mycket god kommunikativ förmåga mot såväl studenter som personal.
Arbetet kräver att du är drivande och kan arbeta självständigt såväl som samverka med andra.
Att kommunicera på svenska och engelska såväl i tal som i skrift är ett krav.
Meriterande är kännedom om Kungl. Konsthögskolan eller erfarenhet av kulturområdet.

Personliga egenskaper:

• Ansvarstagande och självgående
• Hög samarbetsförmåga
• Flexibel och prestigelös
• Strukturerad och lösningsfokuserad
• Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kungl. Konsthögskolan utbildar inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 60 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnadsutbildningar inom arkitektur. På högskolan bedrivs också konstnärlig forskning. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Anställning:

Anställningen är på 20-40 % och är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning och tillträde så snart som möjligt.
Ytterligare upplysningar lämnas av Maria Axelsson, HR-chef, 0707-53 51 80.
Fackliga företrädare är Ulrika Rosengren Gustafsson (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.
Kungl. Konsthögskolan vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi välkomnar sökanden som bidrar till detta.
Välkommen med din ansökan senast 15 mars 2017. Ansökan ska innehålla ansökningsbrev och cv med diarienummer Dnr 2.4.1-26-2018.

Ansökan sker via länken: https://ansok.kkh.se/tjanster/ansok.php?id=85