Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Kungliga Konsthögskolan söker kommunikationsansvarig med fokus på extern kommunikation

Kungl. Konsthögskolan befinner sig i en stark utvecklingsfas och i  höst kommer vi bland annat att formulera en ny vision med fokus på att skapa framtidens konsthögskola. Vi behöver en kommunikatör som kan hjälpa oss i detta spännande utvecklingsarbete. Vi söker därför en kommunikationsansvarig med fokus på att operativt och strategiskt hantera den externa kommunikationen och profileringen.

Beskrivning av anställningen

Du har ett samordnande ansvar inom kommunikationsenheten. Du kommer att ansvara för planering och genomförande  av den externa kommunikationen i nära samarbete med de två andra kommunikatörerna samt högskolans ledning och övrig personal.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för marknadsföring av högskolan nationellt och internationellt. Arbetet är såväl operativt som strategiskt då du ansvarar för kommunikationsplanering och att identifiera, producera, redigera och publicera redaktionellt innehåll och nyheter till högskolans externa webb och digitala kanaler. Du kommer också att vara en viktig del i att vidareutveckla högskolans nätverk nationellt och internationellt.

Som extern kommunikatör deltar du i verksamhetens aktiviteter och projekt i nära samarbete med ledning, förvaltning, lärare och studenter. Du arbetar med kommunikationen av ett större antal händelser och samarbetspartners parallellt och ansvarar för att den externa kommunikationen följer en tydlig linje såväl innehållsligt som språkligt, vilket också innebär att du utvecklar media- och kommunikationsstrategier för högskolans externa kanaler. Därutöver kommer du att vara mediakontakt och ledningsstöd och själv agera talesperson vid behov samt utveckla den externa webbens form.

Kvalifikationer för anställningen:

Vi söker dig med  högskoleexamen inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning. Alternativt har du erfarenhet inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av externt kommunikationsarbete och du har även kunskap om och erfarenhet av konst- och kulturområdet.

Du har en mycket väl utvecklad stilistisk förmåga på svenska och är mycket väl bekant med konstfältets olika tilltal på såväl svenska som engelska. Du kommunicerar mycket väl på engelska i tal och skrift och har vana att arbeta redaktionellt med översättare. Du ska även ha god erfarenhet av att självständigt driva projekt inom kommunikationsområdet.

Meriterande är erfarenhet av journalistiskt arbete eller kommunikationsarbete inom högskole-  eller museiområdet samt ett  nätverk inom konst- och kulturområdet.

Personliga egenskaper:

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och självgående med ett eget driv och förmåga att arbeta mot uppsatta mål. Du tycker om att arbeta i team och har lätt för att samarbeta. Du är flexibel, kreativ och prestigelös med en god social förmåga och ett gott omdöme. Det är viktigt att du är en god kommunikatör med förmåga att bygga och bevara relationer.

Anställning:

Anställningen som kommunikationsansvarig med fokus på extern kommunikation är en tillsvidareanställning på 100 % med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kungl. Konsthögskolan vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi välkomnar sökanden som bidrar till detta.

Ytterligare upplysningar lämnas av förvaltningschef Anna Wennergrund, 076-0522401. Fackliga företrädare är Cecilia Sagrén (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.

Ansökan ska innehålla, cv och personligt brev och diarienummer 2.4.1-84-2018

Välkommen med din ansökan senast 15 juni maj via följande länk:

https://ansok.kkh.se/tjanster/ansok.php?id=92