Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Lediga tjänster

Digital kommunikatör/Kommunikatör

Kungl. Konsthögskolan utbildar inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 60 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnadsutbildningar inom arkitektur. På högskolan bedrivs också konstnärlig forskning. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Beskrivning av tjänsten
Arbetet som Digital kommunikatör/ Kommunikatör innebär att arbeta operativt och strategiskt med våra digitala kanaler, både att skapa innehåll och att arbeta med och analysera statistik för dessa. Du kommer vara ansvarig för vår webbplats och våra sociala kanaler och arbeta för att utveckla dessa.

Arbetet innefattar även vissa operativa och strategiska delar av internkommunikationen, såsom kommunikationsplanering, framtagning av kommunikationsmaterial samt förankra kommunikationssystemet hos personal och studenter.

 Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse för och erfarenhet av kulturfrågor, har en akademisk utbildning inom media- och kommunikationsvetenskap eller annan vidareutbildning som vi bedömer likvärdig.

Utöver förmågan att uttrycka dig väl i både tal och skrift, på svenska och engelska, vill vi att du har tidigare erfarenhet av internkommunikationsarbete.

Vi ser gärna att du har ett intresse av konst och kulturområdet.

Personliga egenskaper

 

Anställning: Anställningen är på 50% och är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning och tillträde så snart som möjligt.

Kungl. Konsthögskolan strävar efter en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökanden till den här tjänsten.

 Ytterligare upplysningar lämnas av Marina Krig, Kommunikationsansvarig, 073-365 10 87, Maria Axelsson, HR-chef 0707-53 51 80. Fackliga företrädare är Ulrika Rosengren Gustafsson (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 31 juli 2017. Ansökan ska innehålla ansökningsbrev och CV med diarienummer Dnr 2.4.1-43-2017.

Ansökan sker via länken: https://ansok.kkh.se/tjanster/ansok.php?id=71