Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Dags för sista föreläsningen i serien Hybrid Grafik: Hilary Powell

 

Den 18 oktober kl 17.30-19.00 är det den sista föreläsningen i serien som är ett samarbete med Grafikens Hus.

Hilary Powells

Hilary Powells arbete rör sig mellan olika konstformer och rivningstomter, in och ut från akademin till skrotupplaget, samtidigt som hennes konstpraktik förblir paradoxalt konsekvent i sin undersökning av förändring, transformering och konstruktion/destruktion (av atmosfärer, platser, material och visioner).

Från film- och bokproduktion till performance och grafik, arbetar Powell med förbisedda processer, material, människor och platser på oförutsedda sätt. För närvarande är hon Artist in Residence på kemiska institutionen vid University College London där hon experimenterar med urban alkemi. Återvunnet industrimaterial används till nytänkande kring traditionella trycktekniker. Hennes senaste arbete involverar deltagarbaserat medskapande via en löpandeband produktion i det offentliga rummet gjordes en pop-up boken ‘Legend: An A-Z of the Lea Valley’ som finns i samlingarna hos V&A och MoMA.

Gömda historier till bortglömda tekniker utgör kärnan i Hilary Powells arbete, ett fantasifullt återvinnande, ett sätt att sätta värde på det förbisedda och det till synes vardagliga och att lyfta fram det extraordinära i vardagen.

Hilary Powell är baserad i Nederländerna (Utrecht Hogeschool voor de kunsten) och Prag (DAMU theatre academy). Powell har en BfA Fine Art från Ruskin School of Drawing and Fine Art, Oxford University och en MA i scenografi (Central St Martins School of Art and Design) Hon har en PhD i Cultural Studies från Goldsmith’s College, University of London och har varit Honorary Fellow vid London Consortium.
http://hilarypowell.com/

 

Läs om tidigare föreläsningar!