Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Kungliga Konsthögskolan söker kommunikatör med fokus på intern kommunikation

Kungl. Konsthögskolan utbildar inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 60 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt utbildningsprogram och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnadsutbildningar inom arkitektur. På högskolan bedrivs också konstnärlig forskning. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Kungl. Konsthögskolan befinner sig i en stark utvecklingsfas och i höst kommer vi bland annat att formulera en ny vision med fokus på att skapa framtidens konsthögskola. Vi står också inför en större ombyggnad av våra lokaler på Skeppsholmen och vi arbetar samtidigt aktivt med ledarskap och medarbetarskap. I detta utvecklingsarbete förstärker vi vår kommunikationsfunktion med ytterligare en kommunkatör som ska såväl operativt som strategiskt arbeta med den interna kommunikationen.

Beskrivning av anställningen

Arbetet som kommunikatör med fokus på den interna kommunikationen innebär att arbeta operativt och strategiskt med våra interna kommunikationskanaler. Det handlar både om att upprätta kommunikationsplaner och att identifiera, producera och publicera nyheter och redaktionellt innehåll samt att arbeta med hur kommunikationen ska utvecklas. Du är ett viktigt stöd till verksamheten i kommunikationsfrågor och du bidrar till att förankra kommunikationssystemet hos personal och studenter.

Du kommer delta som kommunikatör i verksamhetens aktiviteter och projekt och ibland leda egna projekt. I arbetet med den interna kommunikationen kommer du att arbeta nära HR-funktionen för att tillsammans utveckla den interna kommunikationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen inom kommunikation eller annan motsvarande utbildning. Alternativt har du erfarenheter inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av internt kommunikationsarbete inklusive arbete med underhåll och utveckling av intranät. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande är erfarenhet av och intresse för kultur- och konstområdet samt erfarenhet inom högskole- eller museiområdet.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och självgående med ett eget driv och förmåga att arbeta mot uppsatta mål. Du tycker om att arbeta i team samt har lätt för att samarbeta. Du är flexibel, kreativ och prestigelös med en god social förmåga och ett gott omdöme. Det är viktigt att du är en god kommunikatör med förmåga att bygga och bevara relationer.

Anställning: Anställningen är på heltid och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Kungl. Konsthögskolan vill ta tillvara på de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi välkomnar sökanden som bidrar till detta.

Ytterligare upplysningar lämnas av förvaltningschef Anna Wennergrund, 076-0522401. Fackliga företrädare är Cecilia Sagrén (SACO) och Göran Svenborn (ST) som nås på telefonnummer

08-614 40 00.

Välkommen med din ansökan senast kl 12.00 den 13 juli 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och märkas med diarienummer 2.4.1-147-2018.

Ansökan sker via länken: https://ansok.kkh.se/tjanster/ansok.php?id=97